انسا در مورد دستآوردها و برنامه های خود به ملت پاسخ داد

admin_omid
شنبه ۱۳۹۸/۱/۲۴ - ۱۶:۲۶
انسا در مورد دستآوردها و برنامه های خود به ملت پاسخ داد

اداره ملی ستندرد (انسا) به روز شنبه (24 حمل 1398) در در نشستی زیر نام "برنامه ملی پاسخ دهی حکومت به ملت" از کارکرد های یک سال گذشته، و برنامه ‌های یک سال آینده شان، گزارش دهی کردند. این نشست که با اشتراک معاون اداری و امور مالی و معاون تخنیکی انسا در مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت برگزار شده بود، نخست احسان جلالزی معاون اداری و امور مالی انسا در مورد اهمیت این اداره صحبت کرد و موارد ذیل را منحیث برنامه های اساسی اداره ملی ستندرد (انسا) در سال جاری (1398) خواند:

  • عملی کردن برنامه حکومتداری الکترونیکی (E-governance) برای برداشتن بیوروکراسی و بوجود آوردن شفافیت
  • بلند بردن عایدات در حیطه مسوولیت ها و صلاحیت های انسا
  • ایجاد سیستم تصدیق نامه‌های کیفی و زمینه سازی برای مارک تصدیق کیفیت تولیدات و محصولات داخلی (که نهایی شده و بزودی عملی خواهد شد)
  • ایجاد مرکز سمع شکایت تیلیفونی (Call Center)
  • تقویت روند کنترول کیفیت مواد ساختمانی توسط لابراتوارها که بزودی در ولایت های ننگرهار، بلخ و هرات آغاز می‌شود
  • ایجاد لابراتوار کنترول کیفیت و سؤ استفاده از قالین ساخت افغانستان
  • زمینه سازی برای بازاریابی تولیدات و محصولات کشور در بازارهای منطقه و جهان
  • ایجاد شبکه واحد (Core System) فعالیت های لابراتواری در مرکز و ولایات
  • گسترش روابط با ارگانهای ملی و بین المللی برای بهبود کیفیت و ارتقای ظرفیت
  • امضای تفاهنامه‌های همکاری با کشورها و نهادهای همکاری (قرار است اولین آن با امارات متحده عربی در تطبیق مترولوژی بزودی به امضا برسد)
  • مبارزه با فساد اداری و اختلاس (پلان عمل اجرایی شدن برنامه مبارزه علیه فساد اداری زیر کار است و بزودی عملی خواهد شد)
  • آماده شدن و عملی شدن پلان ستراتیژیک انسا (که نهایی شده و بزودی اجرایی خواهد شد)

احسان جلالزی ناکافی بودن تشکلات و امکانات موجود در اداره انسا را از جمله چالش های عمده سد راه ابتکارات جدید این اداره خواند و تأکید کرد که برای ارائه خدمات به 30 میلیون شهروند باید تشکیلات این اداره از سر گرفته شود و برای اجرایی شدن برنامه های سال روان هجری نیازمند تسهیلات و امکانات بیشتر خواهند بود.

آقای جلالزی همچنان از رهبری حکومت خواستار حمایت و پشتبانی شد و افزود: "ما امیدوار هستیم که رهبری حکومت بخصوص جلالتمآب رئیس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان در مبارزه با چالش‌های موجود ما را یاری رساند تا بتوانیم برای مردم عزیز ما خدمات بهتر و با کیفیت را به همکاری ادارت مربوطه ارائه کنیم."

معاون اداری و امور مالی انسا همچنان از ادرات مربوطه و تجاران محترم کشور خواست تا در راستای بهسازی ستندردها در کشور با این اداره از نزدیک کار کند و در روند معیاری سازی خدمات در کشور سهم بیشتر بگیرند.

در عین حال، پوهنیار خواجه جاوید صدیقی معاون تخنیکی اداره ملی ستندرد (انسا) با ارئه معلومات در مورد اهمیت ایجاد اداره ملی ستندرد و تاریخچه آن سخنرانی نموده  و ایجاد پالیسی های کیفیت و نظارت از تطبیق ستندردها در کشور را وظایف عمده این اداره خواند. آقای صدیقی تصریح کرد که رهبری اداره ملی ستندرد حدود یک و نیم ماه می‌شود که به کار خود آغاز کرده و در این کوتاه مدت به کارهای بنیادی و ستراتیژیک پرداخته است. دستآورد های که تا حال اداره انسا به آن نائل آمده، قرار ذیل است:

  • اشتراک کارمندان ریاست تدوین ستندرد ها و کود های ملی ساختمانی در پروسه تدوین ستندرد سازی منطقوی و بین المللی (SARSO, ISO . SMIIC)
  • تدوین وطی مراحل617  ستندرد ملی در (11)  سکتور، و تصویب آن توسط شورای عالی ستندرد منحیث ستندرد های ملی
  • در حال حاضر ۱۴ کمیته تخنیکی ذیل در زمینه تدوین ستندرد های ملی فعال میباشد
  • ۶۱۷ ستندرد ملی ساخته شده است
  • ۶ کود ملی ساختمانی وجود دارد که از جمله ۱ آنها توسط افغانها در انسا ساخته شده است
  • تطبیق برنامه های ولایتی برای ترویج ستندردها
  • راه اندازی ورکشاپ های آموزشی در مرکز و ولایات برای سکتور خصوصی
  • تدوین ستندردهای جلغوزه و زعفران تولید افغانستان
  • کنترول و تثبیت نورم ها برای ماشین آلات، انرژی وغیره
  • ایجاد زیربنای لابراتوارها در مرکز و بنادر

آقای صدیقی روی ارتباط با نهادهای ملی، منطقه یی و بین المللی، حفاظت از مستهلکن و زمینه سازی صادارت کشور تأکید نمود و گفت که در بخش مترولوژی با ادارت همکار از جمله مرکز بین المللی تجارت کار میکنند تا در بخش های مختلف بخصوص بهسازی بخش مترولوژی انسا گامهای مثمر و مهمی را بردارند.

معاون تخنیکی انسا گفت: "نبود قانون در بخش مترولوژی یک چالش جدی بود که خوشبختانه ما حالا به آن پرداخته ایم و بزودی بعد از به پشت سر گذاشتن کارهای قانونی اجرایی خواهد شد."

پوهنیار خواجه جاوید صدیقی همچنان یادآور پلان های رهبری جدید انسا شد و گفت که کار روی پالیسی ملی کیفیت را آغاز شده و در پرتو آن می‌توانیم مسیر روشن را در جهت مصئونیت و حمایت از تولیدات داخلی و محیط زیست ایجاد کند. وی علاوه کرد که خوشبختانه یک طرح جامع که جوابگوی ستندرد سازی در افغانستان می‌باشد، را روی دست گرفته اند. آقای صدیقی همچنان پشتوانه سیاسی حکومت را در امر ستندرد سازی حیاتی خواند و افزود که خوشبختانه این حمایت را با خود داریم که می‌تواند در اعتماد سازی به تولیدات افغانستان کمک کند و محصولات افغانستان در سطح منطقه و جهان از بازارهای خوبی برخودار شوند.

در پایان نشست خبرنگار از رسانه های مختلف سوالات خود را در رابطه به اداره ملی ستندرد مطرح ساختند که معاونین اداره به جوابات پرادختند و پاسخ های قناعت بخش را ارائه نمودند.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۹ - ۱۱:۴۶
Background image

اداره ملی ستندرد در بندر نیمروز (8) واگون تیل بی کیفیت مسترد شد

اداره ملی ستندرد در بندر نیمروز (8) واگون تیل بی کیفیت مسترد شد

اخیراً اداره ملی ستندرد در زمینه جلوگیری از ورود مواد نفتی بی کیفیت با جدیت تمام گام های عملی را برداشته است و از تمامی. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۸/۳۰ - ۱۴:۱۰
Background image

مسئولین تثبیت نورم اداره ملی ستندرد معیار مصرف مواد سوخت(۳) عراده موتر شورای طبی افغانستان را تثبیت نمودند.

عرضه خدمات تثبیت نورم اداره ملی ستندرد در راستای جلوگیری از ضایعات و استفاده مؤثر از منابع مالی و اقتصادی در کشور فوق العاده مهم میباشد. مسئولین فنی و تخنیکی آمریت تثبیت نورم این اداره. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۸/۳۰ - ۱۲:۱۹
Background image

آمریت تثبیت نورم اداره ملی ستندرد معیار مصرف مواد سوخت (۱۰) عراده وسایط مختلف النوع ریاست صحت عامه ولایت بادغیس را تعین کرد

اداره ملی ستندرد مطابق به قانون ستندرد سازی مسئولیت تعیین میزان مصارف تیل و مواد سوخت وسایط نقلیه، ماشین آلات، دستگاه های مولد برق (جنراتور ها) و وسایل تسخین وزارتخانه ها و ادارات دولتی. . .

BACK TO NEWS

انسا در مورد دستآوردها و برنامه های خود به ملت پاسخ داد