سومین جلسه شورای عالی ستندرد به ریاست معاون اقتصادی ریاست الوزراء برگزار و ۱۱۷ ستندرد جدید تصویب شد

مجلس با تلاوت آیاتی چند از کلامالله مجید آغاز گردید.
سومین جلسه شورای عالی ستندرد تحت ریاست جناب الحاج ملا عبدالغنی برادر آخند معاون اقتصادی ریاستالوزراء امارت اسلامی افغانستان و با حضور محترم الحاج ملا فیضالله تمیم رئیس عمومی اداره ملی ستندرد، مولوی محمد آصف قانت معاون تخنیکی این اداره، اعضای دایمی شورا (معینان و رؤسای وزارتخانهها و ادارات ذیربط و ذیدخل) و نمایندگان سکتور خصوصی در قصر مرمرین برگزار گردید.
در آغاز نشست، الحاج ملا عبدالغنی برادر آخند، معاون اقتصادی ریاستالوزراء امارت اسلامی افغانستان سخنانی ارزشمند پیرامون اهمیت بهبود کیفیت و تأمین شفافیت در کشور ایراد کرد. وی با تأکید بر جایگاه مسئولیت اظهار داشت:امور محوله، بهویژه جلسه امروز، یک مسئولیت بزرگ و یک امانت است که باید بهگونه شایسته و مؤثر از آن استفاده شود.
معاون اقتصادی ریاستالوزراء افزود: ما امروز گردهم آمدهایم تا کیفیت را بدست آورده و در پرتو تعاملات مان با جهان، محصولات و اموال خود را بر بنیاد معیارات بینالمللی عیار نماییم.
ثانیاً، محترم الحاج ملا فیضالله تمیم رئیس عمومی اداره ملی ستندرد پیرامون اهمیت تقویت زیربنای ملی کیفیت و روند ستندردسازی در کشور صحبت همهجانبهای ارائه نموده، اظهار داشت؛ تدوین، ترویج و تطبیق ستندردهای ملی، شالوده رشد اقتصادی، تأمین سلامت عمومی و افزایش اعتبار تولیدات داخلی در بازارهای جهانی به شمار میرود.
وی ضمن ارائه گزارش کاری اداره ملی ستندرد به جلسه از نهایی شدن ۲۴۷ ستندرد و روش آزمایش توسط کمیتههای تخنیکی در یک سال گذشته خبر داده، همچنین از توزیع ۵۰۲۸ جلد ستندرد و روش آزمایش به وزارتخانهها، ادارات امارتی و سکتور خصوصی یادآوری نمود. موصوف افزود که در این مدت، روند نظارت بر تطبیق ستندردهای ملی در ۶۰ فابریکه و شرکت نیز عملی گردیده است.
سپس محترم مولوی محمد آصف قانت معاون تخنیکی اداره ملی ستندرد مسوده ستندردها و روشهای آزمایش را جهت تصویب به اعضای شورا ارائه کرده و جزئیات لازم را در این خصوص شریک ساخت.
در جریان جلسه، پرزنتیشنی پیرامون روند نظارت بر تطبیق ستندردهای ملی و کودهای ساختمانی، توسط کارشناس مربوطه ارائه گردید.
در پایان نشست ۱۱۷ ستندرد و روش آزمایش در بخشهای مختلف از سوی شورای عالی ستندرد مورد تأیید قرار گرفته و به تصویب رسید.
این ستندردها در بخش های متعددی از جمله مدیریت کیفیت، مواد غذایی و محصولات زراعتی، مواد دوایی و آرایشی، مواد ساختمانی، مواد نفتی، الکتروتخنیک و مخابرات، نساجی و چرم، محیط زیست، کیمیا و پلاستیک، سامانآلات طبی، حلال و معادن را در بر میگیرد.
در پایان رئیس شورای عالی ستندرد الحاج عبدالغنی برادر آخند بر همآهنگی و کار مشترک میان ادارات ذیربط تأکید ورزیده، بر ایجاد پلان ها جهت عملی سازی ستندرد ها به ویژه بخش های که صحت و سلامتی را صدمه میزند هدایت داد.
جلسه با دعای خیر خاتمه یافت.
تطبیق این ستندردها گامی مؤثر در راستای تقویت زیربنای ملی کیفیت بوده، و کشور را به سوی معیاریشدن، رشد پایدار و پیشرفت سوق خواهد داد.