معرفی محترم پوهنمل دوکتور محمد موسی علمی به حیث سرپرست اداره ملی ستندرد (انسا)

admin_omid
یکشنبه ۱۳۹۷/۱۱/۲۱ - ۱۵:۲۸
معرفی محترم پوهنمل دوکتور محمد موسی علمی به حیث سرپرست اداره ملی ستندرد (انسا)

به تاسی از حکم فقره (13) ماده (64) قانون اساسی مورخ 2/11/1397 مقام عالی ریاست جمهوری اسلامی افغانستان محترم پوهنمل دوکتور محمد موسی علمی به حیث سرپرست اداره ملی ستندرد تقرر حاصل نمودند. موصوف امروز از جانب جلالتماب محترم قانونپوه محمد سرور دانش معاون دوم مقام عالی ریاست جمهوری و شماری از اعضای کابینه، وکلای پارلمان و سایر اراکین عالی رتبه دولتی به کارمندان اداره ملی ستندرد معرفی گردیده و عملاً آغاز به کار نمودند.

در محفلی که به همین مناسبت در تالار کنفرانس های اداره ملی ستندرد تدویر یافته بود، بعد از تلاوت آیات چند از کلام الله مجید و پخش سرود ملی، فرمان مقام عالی ریاست جمهوری در مورد تقرر محترم پوهنمل دوکتور محمد موسی علمی به حیث سرپرست اداره ملی ستندرد توسط محترم ویس هدایت معاون ریاست دفتر مقام عالی ریاست جمهوری قرائت گردید.

 متعاقباً محترم عبدالخالق بابر سرپرست پیشین اداره انسا  در بیانیه خویش ضمن تبریک گفتن تقرر جناب داکتر صاحب علی را به ایشان از کارکرد های خویش طی شش ماه سرپرستی وی چنین فرمودند: 

با استفاده از فرصت می خواهم فشرده از کارکرد ها و دستاورد های خویش را که در زمان سرپرستی بنده درین اداره رونما گردیده است مختصراً قرائت نمایم: تدوین شورای عالی ستندرد که در آن  32  ستندرد تدوین و تصویب گردید البته بعداز دو سال، تدوین پالیسی ملی کیفیت در همکاری موسسه آی تی سی I.T.C، اشتراک در کنفرانس های ملی ، منطقوی و جهانی ISO  ، SMIIC مربوط ستندرد، مصرف 98 % بودجه انکشافی، تجلیل از روز جهانی ستندرد با اشتراک معاون صاحب دوم ریس جمهور، ختم پروسه ارزیابی بدیل جیوکیم، راه اندازی پروگرام های آموزشی در زمینه ترویج ستندرد ها ، ستندرد جلغوزه برای اتاق های تجارت و ستندرد زعفران برای زعفران کاران مرکز و ولایت هرات.

معاقباً سرور دانش معاون دوم مقام عالی ریاست جمهوری ضمن تشکری از سرپرست پیشین انسا جناب دیپلوم انجنیر عبدالخالق بابر و تبریکی جناب محترم پوهنمل دوکتور محمد موسی علمی  را به کارمندان اداره ملی ستندرد بیانیه خویش را چنین ایراد فرمودند:

در نخست میخواهم در رابطه به اهمیت ستندرد صحبت نمایم که ستندرد یک روند کاملا علمی، تخنیکی و مسلکی است که امروزه در همه کشورهای جهان از اهمیت بسیار خاصی برخوردار است و به صورت ستندردهای ملی (ستندرد اختیاری)، مقررات تخنیکی (ستندرد اجباری)، ستندردهای منطقوی و ستندردهای  بین المللی تدوین و تصویب و اجرا می گردد. این که امروز تنها توسط آیسو تعداد 26 هزار ستندرد به تصویب رسیده، حاکی از اهمیت ستندرد در سطح بین المللی و ستندردهای بین المللی است.

ایشان اهمیت ستندرد و ستندرد سازی را چنین بیان نمودند:

اهمیت ستندرد و ستندرد سازی ناشی از اهداف مهمی است که برای ستندرد در نظر گرفته شده است. مهم ترین اهداف ستندرد عبارت است از:  ایجاد و انکشاف زیربنای ملی کیفیت، بهبود کیفیت اموال تجارتی(وارداتی و صادراتی)، محصولات تولیدی و پروسه های خدماتی، تثبیت نورم های مصرفی جهت بهره برداری مؤثر از منابع مالی و اقتصادی، تأمین صحت و مصونیت مستهلکین و حفاظت محیط زیست.

در اخیر وی فقدان هماهنگی میان ادارات دولتی و اداره انسا و همچنان تداخل وظیفوی میان ادارهه انسا و بعض از ادارات را از جمله  مشکلات این اداره خواند. 

در ادامه محترم پوهنمل دوکتور محمد موسی علمی سرپرست جدید اداره ملی ستندرد (انسا) ضمن تشکری از مهانان بیانیه خویش را چنین ایراد فرمودند:

با در نظر داشت و ضعیت کشور و پارادایم که ما قرار داریم، کارهای زیاد است که باید انجام شود. ما در حالت گزار قرار داریم و باید از وضعیت که همه با فکر بلند بردن کمیت بودیم. نیاز است به کیفیت فکر کنیم؛در وضعیت فعلی کیفیت است که بازار زا کنترول کرده است! بناءً مسولیت ما و اداره ملی ستندرد در چنین وضعیت، بسیار حیاتی بوده و یگانه مسول در این زمینه می باشیم؛ در همچون یک وضعیت ما نیاز داریم شبانه روزی، با اراده قوی یکجا با تیم کاری مان تلاش کنیم تا بتوانیم مسولیت ایمانی خود اداه نموده و به پیشگاه خداوند و هموطنان عزیز خود جوابگو باشیم.

وی کارهای اداره ملی ستندرد در دو بخش اساسی ذیل کار بیان نمود:

تدوین، تصویب ، تطبیق و نظارت از ستندرد های ملی، کنترول کیفیت اجناس تولیدی داخلی_ وارداتی و صادراتی

تغییر وضعیت اداره ملی ستندر از حالت راکد به طرف یک اداره فعالیت پویا می باشد که رسیدن به این هدف می تواند: ارتقا کیفیت زندگی، بهبود سلامت و حفظالصحه، حفاظت محیط زیست نماید.

وی برنامه های عمده خویش را چنین بیان داشت: تقویت ساختار اداره و تخصصی ساختن تدریجی تمام بخش ها ترتیب و عملی کردن پلان استراتیژک ، ارتقا ظرفیت کاری کارمندان، بهبود وضعیت لابراتوارها و فعال سازی تمامی تجهیزات لابراتواری، ایجاد سیستم های الکترونیک برای (سیستم مالیف سیستم تدارکاتی، سیستم اداری و در کل مدیریتی اداره)، ایجاد هماهنگی کارا و خوب با ادارات مربوطه، اعتباری دهی تولید ات داخلی در سطح ملی و بین المللی ( بهترین مواد طبیعی و ارگانیک که کشور عزیز ما دارد باید در قسمت ستندرد سازی آنها کار مشترک کنیم، ایجاد روابط بهتر با پوهنتون ها و نهاد های اکادمیک و تلاش جهت شامل ساختن اصول اساسی نورم ها و ستندردهای ملی در کریکولم درسی پوهنتون ها، موادیکه در اکثر موارد، خاص باری افغانستان تولید می شود را دیگر نمی خواهیم و تلاش جدی برای رفع این معضل خواهیم کرد تا مواد با کیفیت را که دیگران مصرف می کنند ما هم حق مصرف آنرا داشته باشیم، به منظور خود کفایی اداره، برنامه های مشخص و ایجاد سیستم خدماتی شامل برنامه های بنده می باشد که عبارت است از خدمات اعتبار دهی، خدمات آزمایشی، خدمات تحقیقی و خدمات آموزشی، ایجاد سیستم نظارتی قوی جهت کنترول از کیفیت تولیدات داخلی- واردات اجناس خارجی( موادغذایی، دوایی و آرایشی، مواد نفتی، مواد ساختمانی و مترولوژی)، ایجاد سیستم های شفاف اداری و بهبود روابط کاری به منظور جمایت قاطق از سکتور خصوصی و تولیدات داخلی.

در اخیر محفل محترم قانونپوه محمد سرور دانش معاون دوم مقام عالی ریاست جمهوری و سایر مهمان ها  محترم پوهنمل دوکتور محمد موسی علمی را به دفتر کار شان رهنمایی و ایشان رسما به کار خویش آغاز نمودند.

تازه خبرونه

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۹ - ۱۱:۴۶
Background image

په نیمروز بندر کې ۸ ټانکره بې کیفیته تېلو ته د واردولو اجازه ورنه کړل شوه.

په نیمروز بندر کې ۸ ټانکره بې کیفیته تېلو ته د واردولو اجازه ورنه کړل شوه.

د سټنډرډ ملي ادارې په نیمروز بندر کې اته ټانکره تېل چې کیفیت یې د سټنډرډونو سره مطابق نه درلود، هېواد ته یې د. . .

شنبه ۱۴۰۲/۹/۴ - ۱۱:۴۲
Background image

په تېره یوه مېاشت کې ١٦٠ ټانکره بې کیفیته تیل په فراه ٧٨ میل بندر کې بیرته ایران هېواد ته ګرځول شوي دي

سټنډرډ ملي اداره په واړو بندرونو کې نه ستړي کېدونکي کوښښونه او هڅې کوي ترڅو د بې کیفیته توکو د راوړلو مخنیوی وشي.
 او په ټولو سوداګرو غږ کوي چې هېواد ته با کیفیته توکي وارد کړي، کنه له. . .

پنجشنبه ۱۴۰۲/۹/۲ - ۱۱:۱۶
Background image

په نیمروز بندر کې ٢٤٠٠ کارټنه بې کیفیته هایدرولیک بیرته ایران هېواد ته وګرځول شول.

په دې وروستیو کې سټنډرډ ملي ادارې په زیار اوهڅو  د بې کیفیته تیلو پر راوړلو د مخنیوي لپاره عملي ګامونه پورته کړي او له ټولو سوداګرو غواړي تر څو هېواد ته با کیفیته توکي وارد کړي، کنه نو. . .

BACK TO NEWS

معرفی محترم پوهنمل دوکتور محمد موسی علمی به حیث سرپرست اداره ملی ستندرد (انسا)